Quina hora és?

relojEnsenyar als nens quina hora és i que ho aprenguin és tot un repte. En primer lloc, abans d’arribar a aquest pas hauran de tenir les habilitats matemàtiques bàsiques com són saber contar i  reconèixer els números.

De forma divertida, utilitzant els puzzles d’encaixos de números començaran a conèixer els números i podrem interactuar amb ells per a que ens busquin el número que els hi demanem, així com també amb les targetes il·lustrades amb diferents objectes assimilaran el concepte de quantitat, al mateix temps que hauran de contar-los per a col·locar el número corresponent. Tan mateix, durant aquest procés ja anirem introduint les primeres interpretacions del dia i la nit relacionant-les amb l’hora d’anar a dormir i l’hora d’aixecar-se, així com també l’ahir, el avui i el demà relacionant-lo tot amb activitats que van fer, estan fent o faran.

Una cop  adquirides aquestes habilitats podrem passar a introduir els conceptes de noció i organització del temps més complexes, com  són els dies de la setmana, els mesos del any i les hores.

Tots aquests conceptes seran més fàcils per a poder treballar-los recurrent a les joguines de fusta, joguines didàctiques atractives en colors i formes com és el calendari rellotge,  que ajudarà als més petits a aprendre, memoritzar i ordenar totes aquestes unitats del temps. Un magnífic panell de fusta per a adquirir el coneixement dels minuts, les hores, els dies de la setmana, els mesos de l’any, així com també les estacions de l’any i la meteorologia.

Aquesta joguina permet poder utilitzar-la tots els dies ja que podrem anar marcant juntament amb el nen tots els conceptes de temps en el que ens trobem. El rellotge central del panell disposa de les manetes per a poder moure-les i col·locar-les segons l’hora. D’aquesta forma mentrestant el nen juga amb elles a donar voltes els anirem llegint les hores per a que es vagin familiaritzant amb la lectura de les mateixes, per a que més endavant sigui ell qui col·loqui les manetes amb l’hora real.

Tot i que val a dir que l’aprenentatge de les hores requerirà de més temps per a la seva assimilació, haurà de ser una pràctica constant per a que puguin  adquirir, assimilar i interioritzar  aquests conceptes en la seva ment.

Verónica Ríos

Pedagoga Col 1304

www.pedagoga-tarragona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *