Ja sóc gran

L’entrada a l’escola per als nens té un únic significat per fi són grans. Les seves emocions estan a flor de pell, la incertesa a allò desconegut, a aquella cosa que han creta a la seva ment i han imaginat aviat canviarà. Associen l’entrada a l’escola amb ser grans,  encara que val a dir que aquesta idea l’han anat creant els pares mateixos, dient que aviat seran grans i aniran a l’escola dels grans. La intenció és preparar-los per a la  nova etapa, que es tradueix en la separació per unes hores dels progenitors,  on altres adults els hi ensenyaran més normes i aprendran a compartir amb altres nens.

niñoI aleshores arriba el moment i de sobte la alegria es converteix en plors. L’emoció i il·lusió del primer dia comença per estrenar la motxilla que porta estampat el seu personatge preferit de dibuixos animats. Dins es troba el seu primer esmorzar, i de camí a l’escola els nervis comencen a aflorar, no tan sols en els nens, en els pares també. La porta d’entrada cada cop està més a prop, ha arribat el moment de la separació, i els plors d’un comença a contagiar al de l’altre fins al punt de voler tornar a casa amb els petits i evitar el mal tràngol del primer dia. Llavors aquest dia tan especial deixa de ser-ho, tant per als pares com per als petits, ja no volen ser grans.

Els primers dies seran crucials en la seva adaptació a l’escola per tant posem en pràctica el que fa un temps vam proposar, que no és una altre cosa que ensenyar a través de jocs hàbits, rutines i normes.

Ja vam parlar de la importància d’establir unes rutines i hàbits en els nens. Unes normes que els ajudaran a adaptar-se al medi que els envolta.

Transmetre valors i crear una base sòlida per a la convivència en societat ajudarà a que l’entrada a l’escola sigui menys traumàtica i realment sigui de la forma que ells imaginaven.

Els petits ja són grans i estaran preparats per a enfrontar-se a nous reptes i canvis gracies a que des de ben petits els transmetrem de forma divertida els valors, normes, hàbits i rutines, i com no podia ser d’una altre forma comptem amb joguines de fusta que ens faran la tasca més fàcil a l’hora d’ensenyar als nens i fer d’ells sers segurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *