Les joguines de fusta no tenen sexe

tres en rayaEn quantes ocasions hem escoltat: ¡això és de nenes! I ¡això és de nens!

Existeixen molts estereotips en quant a fer diferencia en diversos temes i objectes segons el sexe, home – dona, nen – nena.

Les joguines no tenen sexe, per aquest motiu joguines de fusta ofereix diversitat de joguines sense fer referència al sexe, perquè el seu objectiu és oferir diversió tant a nens com a nenes, amb un ampli ventall de joguines educatives i didàctiques no només per als més petits sinó també per a compartir en família.

Aquests estereotips, són els mateixos adults que de forma inconscient els transmeten als més petits i en el moment que dona lloc la seva socialització al parc o a l’escola és on comencen les diferenciacions de amb  qui jugar, a què jugar i amb què jugar.

Més d’un cop hem comentat que els nens són fidels imitadors i actuen com una copia de l’adult que té de referència tant a casa com a l’escola. Davant d’això, el nostre paper és el de fomentar i deixar que siguin ells mateixos els que escullin amb que jugar i a que jugar. No es tracta que els nens es posin a jugar amb les casetes de nines i les nenes a fer carreres de cotxes, sinó més bé que participin, es relacionin i s’ajuntin entre ells per a jugar a qualsevol joc.

Si els adults tenen clar que les joguines no tenen sexe estarem transmeten als fills el valor de la igualtat, això reforçarà la convivència entre nens i nenes trencant les barreres que un dia els adults van crear.

Donat que hem de promoure el joc com una activitat de diversió i una necessitat que els nens tenen, no hem de ser nosaltres els que  evitem l’ús de joguines per ser considerades d’un o altre sexe.

Perquè els que fem les discriminacions som els adults, deixem que el moment de joc sigui lliure i espontani.

Verónica Ríos

Pedagoga Col 1304

www.pedagoga-tarragona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *