¿Jugues amb mi?

combaAls nens els hi encanta que els adults juguin amb ells, però la falta de temps a conseqüència de la vida tan atrafegada per la infinitat de responsabilitats existents en la vida del adult, fa que resulti complicat trobar un moment per a dedicar a jugar amb els fills.

El joc és el medi que els nens utilitzen per a expressar-se, aprendre i millorar en el seu desenvolupament. De manera què hem d’introduir-nos en el seu món de fantasia i imaginació. Però, ¿cóm? És ben senzill, traient  el nen que tenim dins. ¡Convertim-nos en nens!

La compra de joguines ha de ser responsable, compromesa i lligada a aquells valors que volem que els nens adquireixin. Les joguines han de ser educatives però no avorrides. Han de ser joguines que permetin utilitzar-los al aire lliure, que aportin diversió i constitueixin un medi de comunicació i de cooperació. Tan mateix s’ha de tenir en compte que la necessitat principal del nen és poder compartir els moments de joc i diversió amb els pares.

D’aquesta forma, aprofitem ara que s’apropa el bon temps i proporcionem aquests moments de diversió sota el sol, al aire lliure i donem un passeig en bicicleta,  en patinet, juguem a la comba amb la corda de saltar i ensenyem a utilitzar el trompo clàssic de fusta, una joguina coneguda a tot arreu, que afavoreix el desenvolupament psicomotor, la coordinació i la precisió de moviments, jocs clàssics que mai passaran de moda, amb els que podrem compartir moments inesborrables en la memòria dels nens.

Els records de la infància passaran a ser inoblidables només pels moments dedicats a jugar amb els fills, per tant proporcionem el màxim temps possible a jugar amb ells, aquest és el millor regal que podem oferir als nens, la nostra presència i companyia, un obsequi a l’abast de todos.on ells, aquest és el millor regal que podem oferir als nens, la nostra presència i companyia, un obsequi a l’abast de tots.

Verónica Ríos

Pedagoga Col 1304

www.pedagoga-tarragona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *